De echte genezer huist van binnen

Gezond en vitaal zijn wil iedereen. Er zijn algemene richtlijnen over hoe je gezond en vitaal kunt zijn en blijven. Vaak is dat voldoende. Soms echter niet. En dan moet je zoeken naar richtlijnen die bij jou passen. In de praktijk voor natuurgeneeskunde en massage kijk ik met je mee en zoek ik samen naar de wijze die bij jou hoort.

De insteek is praktisch, maar wel grondig en bekeken vanuit je totale zijn. Je kunt met tal van klachten bij mij terecht. Doel is dat je zo klachtenvrij mogelijk bent en zelf instrumenten in handen hebt om zo gezond en vitaal mogelijk in het leven te staan.

Ik ben aangesloten bij de NWP. Deze beroepsvereniging voor natuurgeneeskundigen staat garant voor goede kwaliteit. Diverse ziektekostenverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de consultprijs. Details over actuele vergoedingen vind je op www.nwp-natuurgeneeskunde.nl

Blog

Is een griepvaccin nuttig?

februari 4th, 2014

Deze mail kreeg ik vandaag in mijn postvak:

Griepvaccins lijken tegendraads te werken. In 2009 brachten onderzoekers aan het licht dat niet-gevaccineerden een lager risico hadden op een griepinfectie dan diegenen die een vaccin hadden gekregen. Een jaar later werden die resultaten zelfs bevestigd.

De universiteit van Michigan heeft het aangedurfd om dit nader te onderzoeken. Hun stelling: het griepvaccin maakt antilichamen aan die levende virussen een handje toesteken om in een lichaamscel binnen te geraken. Ze zagen dit fenomeen bij experimenten met varkens, en vermoedelijk gaat dit ook op bij mensen.

De onderzoekers vinden daarom dat het griepvaccin voorlopig aan de kant gezet moet worden, totdat verder onderzoek de ontwikkeling van betere vaccins kan verantwoorden. Angstmotieven en commerciële belangen mogen dus niet meetellen in het al dan niet promoten van vaccins. Zelf uw weerstand versterken is een beter idee, en dat kan dankzij voldoende inname van zink, vitamine C, vitamine E, vitamine D en andere nutriënten.

Uit nieuwsbrief februari 2014 Arts Therapeut & Apotheker